Link Search Menu Expand Document

At bygge sit eget smart home

Her kan du læse om, hvorfor og hvordan jeg arbejder på at bygge mit eget smart home-system.


Hvorfor gøre det selv?

Der er mange gode grunde til at bygge sin egen smart home-løsning. Blandt mange fordele, er nogle af de vigtigste for mig:

  1. Total kontrol over egne data. Hvis du laver eget smart home-system har du fuld kontrol over dine data. Det er dig (og kun dig), der bestemmer hvordan data deles og opbevares.
  2. Det er billigere end kommercielle færdigløsninger. Fx. har jeg kun givet 75,- for min temperatur-/luftfugtighedssensor kontra et fuldt system, der hurtigt kan koste et par hundrede kr.

Hvordan kommer jeg i gang?

Det er nemt og hurtigt at komme i gang med at lave sit eget smart home - faktisk skal man ikke bruge andet end en gammel computer eller en Raspberry Pi og en god portion fritid. Man kan altid opgradere sit system løbende og efter behov. Derfor er hardware næsten ligegyldig til start. Det handler blot om at komme i gang med at lege og lære.

Du kan læse om, hvordan jeg har indkorporeret enkelte dele i mit smart home ved at vælge noget fra menuen. Hvis du vil læse om, hvordan jeg styrer mit smart home, så klik ind på Home Assistant.

Home Assistant

Spørgsmål?

Har du spørgsmål eller tilføjelser til noget af indholdet kan du sende mig en mail på mjoerck@mjoerck.com